Kangoeroes

Kangoeroes

    Wat is de Kangoeroe Klup?

De Kangoeroe Klup is een sport- en spelaanbod voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar. Onze trainers geven les middels leuke, verantwoorde en gevarieerde spelvormen en met gebruikmaking van hoogwaardig materiaal.

Waarom de Kangoeroe Klup?
De Kangoeroe Klup is in het leven geroepen om verschillende redenen. De belangrijkste reden is dat we graag zoveel mogelijk kinderen kennis willen laten maken korfbal.

De Kangoeroe Klup speelt daarnaast in op maatschappelijke ontwikkelingen, zoals het steeds vaker voorkomen van obesitas bij kinderen en de aandacht voor waarden en normen.

De naam ‘Kangoeroe Klup’ is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel – een veilige en warme plaats – voor onze jongste leden!

Om de Kangoeroe Klup sprekend te maken, is door het KNKV een viertal jeugdige kangoeroes ontwikkeld. Deze figuurtjes, genaamd Scoro, Funny, Jumper en Spurt, vervullen een hoofdrol binnen de Kangoeroe Klup.

Wanneer vinden de trainingen plaats

Van 1 september tot en met 31 oktober vinden de tweewekelijkse trainingen plaats op ons complex aan de Folkert Elsingastraat van 10:00 uur tot en met 11:00 uur

Van 1 november tot en met 31 maart vinden de trainingen plaats in de Zaal aan de Zevenkamsering (bij zwembad Zevenkamp). De data en tijden kunnen in verband met de zaalbeschikbaarheid variëren.

Het schema voor de komende maanden is:

7  oktober 2023                Van 10:00 uur tot en met 11:00 uur

14 oktober 2023               Van 10:00 uur tot en met 11:00 uur

 

Knipoog naar korfbal

De Kangoeroe Klup is niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken
en het spelen van wedstrijden. Uiteraard hebben veel spelvormen wel een vette
knipoog naar het korfbal.

Sommige kinderen van 5 of 6 jaar zullen toe zijn aan het spelen van
wedstrijden. Anderen nog niet.

Onze trainers zullen per individu goed bekijken of het kind in kwestie
ver genoeg is in zijn of haar ontwikkeling om wedstrijden te gaan spelen.

De Kangoeroe Klup Commissie